Офисът на Мърдок в САЩ стана туристическа атракция

Scandal Tours включи в обиколката си на Вашингтон три нови обекта.

22.07.2011 | 07:37
Офисът на Мърдок в САЩ стана туристическа атракция

Вашингтонският офис за връзки с правителствените структури на News Corp. влезе в списъка на забележителностите на американската столица.
От 23 юли 2011 г. Scandal Tours вече прави три нови спирки за почитателите на грешките на богатите и известните: офисът на News Corp., домът на сенатор Джон Енсайн и спортната зала на Конгреса. Причините обектите да бъдат включени в обиколката са както следва: медийната компания News Corp. беше въвлечена в скандал с подслушване на телефони на британски правителствени лица, сенатор Джон Енсайн подаде оставка след като започна разследване срещу него заради обвинения в разследване и корупция; а в спортната зала на Конгреса е тренирал Антъни Уайнър - член на Камарата на представителите, който също беше замесен в секс скандал.
Билетите за обиколката, включваща хотелския комплекс Уотъргейт и дома на сенатор Гари Харт, заподозрян в изневяра, струват по 35 долара. За пенсионери и студенти има намаление, съответно от 30 и 25 долара.
Комедийната група Gross National Product води туристи по следите на големите американски скандали с климатизиран автобус от 1998 г.