Откриха мъртъв бивш репортер на News of the World

Първоначалният оглед не е събудил подозрения за убийство или за самоубийство.

19.07.2011 | 16:45 Редактор: Доника Ризова
Откриха мъртъв бивш репортер на News of the World

Пред New York Times Хор е признал, че подслушването на телефони в News of the World е било много разпространено и дори насърчавано, докато главен редактор на вестника е бил Анди Коулсън.
Шон Хор е бил освободен от вестника заради проблеми с алкохола и наркотиците.
Помощник-комисарят от Скотланд ярд Джон Йейтс подаде оставка само ден след напускането на шефа си Пол Стивънсън. Повод за оставките са наемането на бившия главен редактор на вестника Нил Уолис като PR консултант на полицията. Уолис също  бе арестуван. Йейтс заяви, че не е направил нищо нередно:
“Действал съм почтено и съвестта ми е чиста. Гледам напред към бъдещето, където моите действия ще бъдат разгледани на базата на доказателства, а не на слухове и спекулации,“ заяви Джон Йейтс.
Йейтс, който е офицер и антитерорист номер едно на Скотланд ярд, преди две години реши да не възобновява полицейското разследване по случая News of the World. Полицията,  обаче, започна разследване и вече разполага с 3 700 имена на потенциални жертви на подслушвания.
В разгара на скандала хакери проникнаха в уебсайта на най-продавания британски таблоид Sun и качи на първа страница съобщение, че е намерен трупът на Рупърт Мърдок. В новината се твърди, че тялото на медийния магнат  е открит в градината му, след като той погълнал голямо количество паладий (метал, използван в зъболекарски сплави).
Статията насочва читателите към страницата в Twitter на хакерската група LulzSec, станала известна след атаки срещу уебсайтовете на ЦРУ, корпорацията Sony и телевизия Fox.