Хакери обявиха смъртта на Мърдок в The Sun

Хакерската групировка LulzSec. придоби популярност след серия атаки на сайтовете на големи компании като Sony и Nintendo, както и правителствени организации.

19.07.2011 | 09:42 Редактор: Мариета Иванова
Хакери обявиха смъртта на Мърдок в The Sun

Анонимната хакерска група LulzSec, която в края на юни обяви, че се саморазпуска, вчера вечерта атакува сайта на вестник The Sun, където публикува материал за смъртта на Мърдок, съобщава Daily Telegraph.
По всички правила на полиграфическото изкуство под популярна снимка на Мърдок хакерите разпространиха следното съобщение: „намериха тялото на медиен магнат“.
Хакерската групировка LulzSec  придоби популярност след серия атаки на сайтовете на големи компании като Sony, Nintendo и др., както и правителствени организации, като американския Сенат, ЦРУ и др. Неофициално LulzSec се отнася към т.нар. „серийни“ хакери. Тази група киберхулигани атакуват сайтове като временно ги извеждат от строя без да имат користни цели, а по- скоро се стремят да уязвят системата за безопасност или да „отмъстят“ на компанията за нещо.
Рупърт Мърдок и оглавяваната от него медийна корпорация в последно време е в центъра на скандал, заради информация, че служители на британския таблоид News of the World са подкупвали полицейски служители за подготвяне на сензационни материали.