Нов спам във Facebook

Официално Facebook обеща да предостави достъп до видео чата до края на юли.

11.07.2011 | 15:59
Нов спам във Facebook

Ако получите линк във Facebook към сваляне на приложение за видео чат, не му се доверявайте, предупреждава PCWorld. Злосторници се опитват да се възползват от интереса на потребителите към новата функция на видео чат, която засега остава недостъпна за повечето участници в социалната мрежа. Те разпространяват спам-съобщения във Facebook, с които предлагат регистрация за достъп до видео чат. При регистрацията обаче доверчивият потребител трябва да предостави пълен достъп до своята страница, ако иска да бъде одобрен.
Според PCWorld потенциалните жертви трябва да имат предвид, че администраторите на Facebook не искат достъп до лични данни, нито пък ги публикуват на стената си.
NakedSecurity blog предупреждава, че ако се получи пост с активна връзка “Enable video calls”, тя не бива да се кликва. Вместо това може да се изпрати съобщение до приятеля, който я е публикувал, че е бил измамен.
Друг любим трик на хакерите е съобщение за уж истинското признание на Кейси Антъни. При използване на активната връзка в последния случай ще появява кутия за потвърждение на възрастта „Имате ли навършени 13г.? Натиснете два пъти бутона Jaa, за да гледате видеото.”. Думата Jaa обаче означава „споделяне” на финландски и при натискане на бутона, всъщност вие давате съгласието си злоумишленикът да публикува данните ви в мрежата на Facebook.
Официално Facebook обеща да предостави достъп до видео чата до края на юли.