Google се готви за по- тясна интеграция с Facebook и Twitter

Засега Facebook не откликва на желанието на своя конкурент за включване на списъка с приятели.

09.07.2011 | 09:21
Google се готви за по- тясна интеграция с Facebook и Twitter

Google е готов за по-тясна интеграция със социалните мрежи Facebook и Twitter, заяви изпълнителният директор на компанията Ерик Шмид на пресконференция в Айдахо, за която съобщава Reuters.
Усилията за интегриране на двете социални мрежи в социалния проект Google+ засега не дават резултат, тъй като Facebook не откликва на желанието на своя конкурент за включване на списъка с приятели.
Ръководството на Twitter също не е дискутирало с Google плановете за тясна интеграция с новата социална мрежа.  Двете компании имаха споразумение в областта на търсенето в реално време, което изтече наскоро, без да бъде подновено.
Google+ е новият амбициозен проект на Лари Пейдж и компания. Социалната мрежа все още е на етап тестове от ограничен брой потребители, но вече е привлякла интереса на младата аудитория, твърди Ерик Шмид.
Междувременно, през седмицата Facebook обяви тясна интеграция с най-популярната VoIP услуга Skype, отскоро собственост на Microsoft. В частност, беше добавена възможност за Skype видеочат във Facebook.