Филип Киркоров ще съди за измама комплекс на Черно море

Недоволството му е срещу превръщането на комплекса в строителна площадка,а в близост до плажа е изградена пречиствателна станция.

01.07.2011 | 14:02 Редактор: Доника Ризова
Филип Киркоров ще съди за измама комплекс на Черно море

Филип Киркоров и негови руски колеги ще съдят за измама управителите на  жилищен комплекс "Емералд  Ризорт" на българското Черноморие, пише в. Комсомолская правда.
Киркоров , Борис Моисеев, Лолита Милявская, Аркадий Укупник, Надежда Бабкина и други  руски звезди са купили луксозни апартаменти в комплекса през 2007 г. Недоволството им е срещу превръщането на комплекса в строителна площадка,а в близост до плажа е изградена пречиствателна станция. Звездите твърдят, че са плащали  по 7 хил. евро на година  за поддръжка на имотите им, а в тяхно отсъствие управителите на обекта са  настанявали в апартаментите им работници.
Киркоров и Милявская  са заявили  в популярното предаване на руска телевизия, че ще започнат съдебно дело. В предаването е участвал и представител на българската фирма, който  е разяснил, че комплексът има утвърден  устройствен план и  руските звезди са знаели, че има вероятност апартаментите им да не са на първа линия, ако курортното селище се разрасне.
Киркоров е роден във Варна. Той е най-продаваният руски певец и получава рекордни хонорари. През последните години  руската мегазвезда инвестира в строителство на българското Черноморие. Една от инвестициите му са  14  апартамента в комплекс “Емералд ризорт”, един от които е подарил на бившата си жена Алла Пугачова.