Хакери поразиха компютърните игри Sega

Една от най-нашумелите в последно време хакерски организации Lulz Security обяви, че няма нищо общо с пробива.

20.06.2011 | 11:56 Редактор: Доника Ризова
Хакери поразиха компютърните игри Sega

Хакери са откраднали данни на около един милион и триста хиляди потребители на компанията  за компютърни игри Sega, съобщават международните информационни агенции. Откраднати са имена, имейл адреси и рождени дати на потребителите на услугата Sega Pass. От компанията се извиниха на клиентите си и уточниха,че не са източени номера на кредитни карти. 
Все още  не е ясно кой стои зад атаката срещу  японския  гигант за компютърни игри.  Една от най-нашумелите в последно време хакерски организации Lulz Security обяви, че няма нищо общо с пробива. В профила си в Twitter групата  дори предложи помощ на компанията. Хакерите, които стоят зад атаките срещу един от основните конкуренти на компанията   Nintendo, обявиха още, че обичат конзолата  Dreamcast  и са готови да помогнат.
Това е поредната атака срещу компания от технологични сектор, след като през април от Sony бе източена информация  за близо  100 млн. регистрирани потребители на онлайн мрежите на компанията PlayStation .
Освен геймърските компании  киберпиратите не подминаха и други гиганти като банката Citygroup, която в края на миналата седмица обяви, че от базите й данни е източена информация за над 360 хил. кредитни карти.
Производителите на военна техника Lockheed Martin, телевизионната мрежа PBS, както и сайтът на американския Сенат също станаха жертви на атаки през последните месеци.