Prada вижда бъдеще в Азия

Публичното предлагане е важна стъпка за Prada, която претърпя труден старт на десетилетието и се наложи да продаде 5 % от акциите си на италианска банка.

14.06.2011 | 09:54 Редактор: Мариета Иванова
Prada вижда бъдеще в Азия

Prada е утвърдено име на модната сцена. Последните амбиции на италианската компания са да стане първата с такъв произход на Хонконгската фондова борса, отбелязва в своя публикация The Wall Street Journal.
 „Винаги съм искала да бъда различна. Винаги съм искала да бъда първа,” заяви президентът и главен дизайнер на италианската модна къща Миуча Прада, която планира да пусне първично предлагане на акции (IPO) на компанията в Хонконг на 24 юни.  Очакванията са да бъде постигната цена от приблизително $3 млрд.
Г-жа Прада, която е на 63 годишна възраст, заяви в интервю, че силно насърчава пускането на IPO в Хонконг пред Милано. По този повод модната икона преживя сблъсък на мнения от страна на експерти от италианската бизнес общност, включително и на някои банки. Все още, г-жа Прада се опасява, че много представители на италианския бизнес елит са разочаровани от нейното решение.
Подсигуряването на публичното предлагане е важно за Prada, която претърпя труден старт на десетилетието и се наложи да продаде 5 % от акциите си на италианска банка. 
Prada се опита няколко пъти да излезе на борсата в Милано с първично публично предлагане, веднъж след терористичните атаки в САЩ от септември 2001 г. и втори път през 2008 г. И двата пъти пазарът потъна.