Motorola търси нови бизнес клиенти

Motorola се надява да успее да конкурира по-успешно и производителя на BlackBerry - Research In Motion.

10.06.2011 | 10:32 Редактор: Мариета Иванова
Motorola търси нови бизнес клиенти


Sprint Nextel, третият по големина доставчик на мобилни услуги в САЩ, планира да включи в мрежата си два смартфона на Motorola това лято. Тази стъпка ще разкрие нови възможности за пазара на Motorola, която отсъстваше от линията услуги от висок клас на Sprint досега, съобщава Reuters.
Sprint търси да привлече към мрежата си повече мултифункционални телефони, за да се пребори с конкуренцията, докато Motorola се бори за утвърждаване сред новите мобилни оператори, особено след като най-големият й доставчик  Verizon Wireless стартира продажба на iPhone на Apple Inc. през февруари.
Motorola се надява да успее да конкурира по-успешно и производителя на BlackBerry - Research In Motion, в надпреварата за бизнес клиенти.
И двата смартфона на Motorola, които предстои да бъдат включени в мрежата на Sprint, работят под операционната система Android на Google Inc., който помогна на американската компания да се съживи през последната година и половина.
Photon 4G – най-модерното мобилно устройство на Motorola, ще работи в мрежата на Sprint с най-бързата скорост на доставка на услуги и ще се ползва от опции за повишена сигурност като целта е да привлече повече бизнес потребители, които в повечето случаи предпочитат BlackBerry на RIM, коментираха пред Reuters от Sprint и Motorola.