Хакери атакуваха Citibank

Пробивът в сигурността на банката е осъществен в началото на май и е засегнал картодържатели от Северна Америка.

09.06.2011 | 16:41 Редактор: Доника Ризова
Хакери атакуваха Citibank

Информация за над  200 хиляди кредитни карти, издадени от Citibank, е изтекла след хакерска атака, съобщи Reuters. Сред откраднатата информация са имена на клиенти, номера на сметки и техните имейли. Пробивът в сигурността на банката е осъществен в началото на май и е засегнал картодържатели от Северна Америка, пише вестник  Financial times.

Според официалната информация от банката, хакерите не са успели да се доберат до конфиденциални данни като номера на социални осигуровки, дати на валидност на  картите и кодовете им за сигурност.  Засегнатите потребители са около 1% от всички клиенти на трезора. Техните крeдитни карти са били източени през онлайн услуга на компанията . От банката обявиха, че ще се свържат с всички пострадали.
Citigroup стана поредната компания жертва на хакерски атаки. По-рано тази седмица пострада и  военната компания Lockheed Martin.  Личните данни на близо 77 милиона потребители на Sony  станаха достояние на киберпрестъпниците. Google също съобщи за хакерски пробив на пощенските кутии на висши американски чиновници, китайски активисти  и журналисти.