Технологиите отвръщат на кризата

Финансови директори и мениджъри от различни сектори в икономиката се събраха да решат как да се справят с нарастващия обем информация, която създаваме всеки ден.

07.06.2011 | 15:34 Редактор: Доника Ризова
Технологиите отвръщат на кризата

Технологиите отвръщат на удара или по-скоро технологиите отвръщат на кризата. Финансови директори и мениджъри от различни сектори в икономиката се събраха да решат как да се справят с нарастващия обем информация, която се създава всеки ден. Съхранението на данните и лесният достъп до тях се превръща във все по-голямо предизвикателство за IT отделите и доставчиците по целия свят. Традиционните методи за съхранение се оказват скъпи, неефективни и недостатъчно гъвкави за уникалните нужди на потребителите.
"Облакът" на Apple е едно от решенията, на които IT индустрията залага много, особено във времената на криза. Той позволява отдалечено съхранение на информация и управлението й.
Проучване на IBM сочи, че  броят на IT директорите, готови да внедрят „облачни" решения, се е удвоил от 2009 година досега, а 60% от компаниите в света са заявили готовност в близките пет години да въведат новите технологии, за да подобрят ефективността на своя бизнес.
В края на април срив в "облачните" услуги на Amazon наруши работата на хиляди уеб сайтове. Зачестилите напоследък в световен мащаб хакерски атаки също поставят на преден план темата за сигурността.
За компаниите, които се “местят” в облака, едно нещо е ясно – статуквото няма да оцелее и облачните технологии вече променят бизнес средата. Данните сочат,че от  началото на тази година в света  се наблюдава рязко повишаване на интереса към тях  , особено в областта на медиите и развлекателната индустрия, в автомобилната промишленост  и телекомуникациите.