Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Натоварени летища и нови авиокомпании

Авиошоу, 26 ноември 2016, еп. 87

27.11.2016 | 10:00
Натоварени летища и нови авиокомпании

През последните месеци на няколко пъти се наложи да преминавамe през летището във Франкфурт - едно от най-големите не само в Европа, но и в света. Към средата на 2016 то е на 12 място в света по пътникопоток с над 61 милиона души годишно или на 4 място в Европа след Лондон, Париж и Истанбул. Бяхме на Терминал Z за историческия първи полет на A380 до София, а малко по-късно и на път за конференцията World Connect в Монако.

Ако летите често или се интересувате от авиация, няма как да сте пропуснали факта, че Фрапорт /Fraport/, компанията оператор на летището във Франкфурт, вече десет години управлява и две български летища - Варна и Бургас. Това става по силата на концесионен договор за 35 години с дружеството Фрапорт-Туин Старт Еърпорт Мениджмънт, за което разказахме подробно в предишния епизод.

В епизода разговаряме с Асен Минков от началник Сигурност на летище Бургас.

За втора поредна година наградите Sky Awards ще бъдат раздадени на 7 декември, а за първи път и пътниците ще могат да гласуват директно за своите фаворити на skyawards.eu.

Разговаряме с Огнян Благоев, директор на APG България.

От Мария Сапарила, търговски директор Cobalt Air ще чуете за плановете на една нова авиокомпания в Европа и кои са инвеститорите в стартъпа.

Гледайте целия епизод на Авиошоу, 26 ноември 2016 във видеото.