Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Авиошоу: 10 години от концесията на летищата във Варна и Бургас

Е86 (19 ноември 2016) - Стремително развитие на летищата във Варна и Бургас под управлението на Fraport, 22% ръст на пътниците само през 2016

19.11.2016 | 20:00
Авиошоу: 10 години от концесията на летищата във Варна и Бургас

В този епизод на Авиошоу Александър Богоявленски разказва за морските летища на България - Варна и Бургас по повод десетата годишнина откакто компанията Фрапорт-Туин Старт е оператор на двете аерогари.

През 2016 двете летища успяха да задминат по темпове на растеж всички останали летища, управлявани от немската компания, която ръководи летището във Франфрут - едно от най-големите в света.

С почти 22% ръст на пътникопотока на годишна база, Варна и Бургас изпреварварт дори Хайнан в Китай, където е най-бързо развиващият се регион за авиоиндустрията въобще. Растежът там е с “едва” 15%.

В епизод 86 на Авиошоу от 19 ноември 2016 ще чуете ексклузивното интервю на Улрих Хеппе, директор на Fraport Twin Star за плановете за растеж на компанията и сътрудничеството с бизнеса и общините.

Ще чуете и прогнозите на директорите на летищата във Варна - Димитър Костадинов и Бургас - Георги Чепилски за следващия сезон.

Гледайте целия епизод във видеото.