Проучване на Мтел: Над 40% от българите се страхуват от влизане с взлом, когато не са в дома си

То бе проведено във връзка със старта на Mтел Smart Home

10.05.2018 | 14:09 Редактор: Василена Василева
Проучване на Мтел: Над 40% от българите се страхуват от влизане с взлом, когато не са в дома си

В края на месец април Мтел проведе проучване за притесненията на българите, свързани със сигурността на дома им. То показва, че 40% от всички анкетирани се страхуват да не бъдат ограбени, когато не са вкъщи.

Другите основни тревоги за 48% от хората са, че са забравили отключена входната врата, а 40% се притесняват, че са забравили да изключат осветлението или електроуред.

Изследването бе проведено във връзка със старта на Mтел Smart Home, приложение, което позволява на потребителите да контролират както осветлението и електроуреди, така и сигурността на дома си директно от смартфон приложение.

За осма поредна година студенти от ТУ София започнаха практическо обучение в Mтел. Тази година 160 младежи ще имат занятия в Мтел като така ще се докоснат до реалната бизнес среда в една от най-големите технологични компании в страната. Те ще са разделени на групи и ще посещават телекома до края на май, като освен занятията ще получат информация за възможности са стаж в компанията.

Време е и за въпроса в месечната игра. Отговаряйте правилно с коментар във Facebook страницата на Мтел и можете да спечелите смартфона Nokia 2.

А въпросът е - Какво могат да правят потребителите с приложението Мтел Smart Home?