Panasonic инвестира 256 млн. долара в Tesla Motors

Японският технологичен гигант ще инвестира 30 млрд. йени за производството на фотоволтаични клетки и модули

27.12.2016 | 17:24 Редактор: Жанета Нейкова
Panasonic инвестира 256 млн. долара в Tesla Motors

Японският технологичен гигант Panasonic ще инвестира над 30 млрд. йени (256 млн. долара) във фабриката на производителя на автомобили Tesla Motors в Ню Йорк за производството на фотоволтаични клетки и модули, с което партньорството между двете компании се задълбочава, предава Ройтерс, цитиран от Investor.bg

Panasonic, която променя фокуса си от потребителска електроника с нисък марж на печалба към автомобилните компоненти и други области, насочени към корпоративни клиенти, ще осъществи инвестиция в завода на Tesla в Бъфало, Ню Йорк.

Американският производител на коли пък се ангажира дългосрочно да купува продукти от Panasonic като част от сделката, като от своя страна ще предоставя сградата на своя завод и инфраструктурата си.

В съвместното си изявление днес двете компании заявиха, че планират да започнат производството на фотоволтаични модули през лятото на 2017 г.

Планът е част от партньорството на двете фирми, обявено през октомври, но до момента не бяха разкривани никакви подробности относно него.

Статията вижте в сайта на Investor.bg