Snapchat купува израелския стартъп за увеличена реалност Cimagine Media

Предполага се, че причината е способният екип, отколкото разработената технология

25.12.2016 | 14:30 Редактор: Жанета Нейкова
Snapchat купува израелския стартъп за увеличена реалност Cimagine Media

 

Приложението за споделяне на снимки и видео Snapchat купува израелския стартъп Cimagine Media за около 30-40 млн. долара, съобщи Ройтерс, позовавайки се на израелското финансово издание Calcalist, предава Investor.bg

Това би било първото придобиване на Snapchat в Израел, а компанията Cimagine Media се занимава с т.нар. augmented reality.

Стартъпът е разработил True Marketless Augmented Reality – технология, която позволява на потребителите виртуално, чрез мобилните си устройства, да поставят мебели и уреди, които биха искали да купят, в дома си. Така с едно натискане на бутон те биха могли да видят как те биха изглеждали в съответното пространство. 

Според израелския вестник Cimagine ще стане центърът на Snapchat за проучвания и развитие в Ираел. Освен това компанията се очаква бързо да се разсрасне. Сега в нея работят около 20 души.

Изключително способният екип на стартъпа вероятно е основната причина за предстоящото придобиване, а не толкова разработената технология, посочва Calcalist.

Представители на израелската компания за отказали коментар. Тя е основана през 2012 г. и успя да набере няколко милиона долара.

Очаква се американската технологична компания Snapchat да стане публична през март и да бъде оценена на 25 млрд. долара.