Вижте кои са най-търсените неща в Google през 2016 г.

"Pokemon Go", iPhone 7 и Доналд Тръмп са на чело на класацията

15.12.2016 | 17:52 Редактор: Луиза Божинова
Вижте кои са най-търсените неща в Google през 2016 г.

От началото до края 2016 г. донесе редица изненади на света, ето защо не е учудващо, че част от най-обсъжданите теми през годината се озоваха в списъка на Google за най-търсените неща през 2016 г., пише CNBC.

Челното място в класацията тази година се падна на мобилната игра "Pokemon Go", особено през юли след дългоочакваното излизане на мобилната игра през това лято.

Само месец след появата си "Pokemon Go" генерира 200 млн. долара нетни приходи в световен план, сочат данни на Sensor Tower.

Друг популярен технологичен израз - "iPhone 7" се нарежда на второ място, след като Apple пусна на пазара своя нов смартфон през септември.

Новините, които изненадаха медиите, хората по целия свят и финансовите пазари, също намериха място в списъка на Google. Изборите в САЩ, тероризмът, Brexit и смъртта на световно известните музиканти Принс и Дейвид Боуи попаднаха в челната десетка.

В частта "Световни новини" президентските избори в САЩ се оказаха на първо място, като интересът към темата е бил особено голям през седмицата, в която американците се отправиха към урните и решиха Доналд Тръмп да бъде новият държавен глава.

Въпреки това изненадващо изразите "Тръмп", "избори“ и "Хилари Клинтън“ се класираха от осмо до десето място в списъка за САЩ. Те са изпреварени от "Powerball” (1 място), „Урагана Матю“ (3 място) и "Slither.io” (5 място).

Темите, свързани с избора за президент в САЩ, са повлияли силно на тазгодишния световен списък с топ теми в Google като цяло. Президентските избори са третият най-популярен израз за 2016 г.

Тръмп е най-търсената жива личност в търсачката за тази година. На второ място се нарежда Хилари Клинтън, а Бърни Сандърс е шести.

Културни събития, включително филми, спортни събития и популярни национални събития също са сред най-търсените по света, като едни от най-добре представилите се в боксофиса филми - "Дедпул“ и "Отряд самоубийци“, се класираха съответно седми и десети в списъка с най-търсените неща в Google.

Междувременно американският джакпот Powerball и Олимпийските игри в Бразилия също бяха особено популярни, класирайки се високо в световния списък и в тези на страните си.

Ето и топ 10 на най-търсените неща в Google в световен план за 2016 г.:

1) Pokemon Go

2) iPhone 7

3) Доналд Тръмп

4) Принс

5) Powerball

6) Дейвид Боуи

7) "Дедпул“

8) Олимпийските игри

9) Slither.io

10) "Отбор самоубийци“.

 

Повече технологични новини четете на Investor.bg