Fate/Grand Order изпревари Pokemon Go в Япония

Играта е генерирала повече средства от дебюта на Nintendo сред потребителите на Android

05.12.2016 | 17:24 Редактор: Луиза Божинова
Fate/Grand Order изпревари Pokemon Go в Япония

Nintendo може да е направила рекорд с експлозивния дебют на Pokemon Go тази година. Същевременно Sony Corp. без много шум изпреварва в Япония своя конкурент с популярна мобилна игра, наречена Fate/Grand Order, пише Bloomberg.

Играта, базирана на телевизионния аниме сериал Fate, позволява на играчите да пътуват назад във времето и да се срещат с исторически личности като Юлий Цезар и Леонардо да Винчи, за да се опитат заедно с тях да спасят човечеството от задаваща се катастрофа. Въпреки че основната версия е безплатна за играене, хората могат да плащат за токини, които правят добавянето на герои по-лесно и да ускоряват процеса на игра.

Fate/Grand Order е близо до върха на класацията за приложение с най-големи приходи за тази година в Япония. То е свалено повече от 7 млн. пъти от дебюта му през юли 2015 г. Играта е генерирала повече средства от Pokemon Go сред потребителите на Android според компанията за проучвания App Annie.

"От гледна точка на парите, които харчат за нея хората, тя изпреварва Pokemon Go", коментира Деймиън Тонг, анализатор на Macquarie Group в Токио."Интензивността на играене и ангажираността на хората с Fate/Grand Order са доста по-големи".

Цялата статия прочетете тук!