Гледането на видео от мобилни устройства е нарастнало в пъти спрямо 2012 г.

Потребителите по цял свят са заинтересовани от мобилнен пренос на данни, който да включва неограничен видео стрийминг

08.11.2016 | 17:28 Редактор: Луиза Божинова
Гледането на видео от мобилни устройства е нарастнало в пъти спрямо 2012 г.

Средното време за гледане на видео съдържание на мобилни устройства  нараства с повече от 200 часа годишно от 2012 г. досега. Така общото време за гледане на видео и телевизия се увеличава с още 1,5 часа, посочва се в нов доклад на Ericsson ConsumerLab TV & Media.

Данните показват, че скокът в гледането на видео от мобилни устройства обаче се компенсира от намаляване на гледането на “фиксиран екран” - телевизор или настолен компютър, от 2,5 часа на седмица. Въпреки това апетитът към телевизията и видеото не отслабват, допълват от Ericsson.

От компанията посочват още, че времето, прекарано в гледане на телевизия и видео от мобилни устройства, на седмична база се увеличава с 85 на сто в периода 2010-2016 г., докато гледането на “фиксиран екран” е спаднало с 14% за същия период.

Същевременно потребителите по цял свят са “силно заинтересовани” от план за мобилен пренос на данни, който да включва неограничен видео стрийминг. В САЩ например се наблюдава интересна тенденция - 20% от съдържанието, гледано на мобилни устройства, е платено и е за услуги като Netflix, Hulu и Amazon Prime.

Цялата статия прочетете тук.