fallback

Какви нови функции крият социалните мрежи

Instagram иска да предава на живо, а Facebook тества заличаването на броя харесвания на страниците

30.10.2016 | 14:22

В сферата на социалните мрежи винаги има нещо ново. Всеки ден се появяват нови функции - някои от тях големи, а други не толкова значителни. Но влиянието на всяка от тях върху отделните хора е различно - това, което може да бъде нещо малко за повечето потребители, може да се окаже ключово за някой друг.

Ето и какви са най-новите промени във Facebook и други платформи, за които трябва да знаете, според уебсайта Social Media Today. 

1. Обяви за работа в Страници

Facebook тества нова функция за добавянето на оферти за работа в някои т. нар. Страници. Така в част от тях вече се вижда таб “Jobs” в секцията “Manage Tab” на самата страница. Подобна възможност беше предлагана и преди това, но благодарение на интеграцията на продукти на трети страни.

Това е първият път, в който Facebook се насочва самостоятелно в тази посока. Табът за работни позиции ще бъде поредното доказателство, че Facebook се опитва да навлезе на територията на LinkedIn. Все по-често решенията на човешките ресурси могат да бъдат подпомагани от системите за машинно обучение, а Facebook съвсем логично може да се бори с LinkedIn на този фронт.

2. Instagram Live

Появиха се слухове от Русия, че Instagram тества нова възможност за стрийминг на живо, като въпросната функция е вградена в Instagram Stories. Всъщност това не е особено изненадващо - още през август, като част от пускането на Stories, главният изпълнителен директор на Instagram Кевин Систром подчерта, че компанията обмисля собствена версия на стрийминг усилията на Facebook - Facebook Live.

По думите му за платформата е особено важно да установи как тази функция да пасне на Instagram, защото “не можете просто да ползвате една технология” без конкретен план. “Трябва да установим как точно работи вътре в Instagram и по какво ще се отличи от всички други предложения”, коментира той. Засега обаче ще трябва да изчакаме, за да разберем какво точно се разработва.

Прочетет другите функции в Investor.bg

fallback
Още от Техно
fallback