Reebok пуска маратонките на Сигърни Уийвър от "Пришълецът"

Само 426 чифта ще бъдат направени от версията над глезените и ще се продават на цена от 175 долара

31.03.2016 | 15:03 Редактор: Луиза Божинова
Facebook

Съвсем скоро ще можете да си купите перфектните маратонки за битка с извънземни.

Reebok ще представи високите си над глезените маратонки, които Елън Рипли (изиграна от Сигърни Уийвър) носи, докато тича из изоставената космическа лунна база, безмилостно борейки се с извънземни форми на живот в класическата научна фантастика от 1986 г. "Пришълецът". Така наречените stompers са част от серия тематични продукти, свързани с извънземни, които Fox ще представи за организирания Ден на извънземното на 26 април, съобщава Quartz.

Датата – 4/26 (по американския календар – бел.ред.), е препратка към LV-426, името на далечната луна на планетата Калпамос, която извънземните „ксеноморфи“ населяват във филма. Миналата година по подобен начин бе организиран ден, посветен на филма "Завръщане в бъдещето", когато високите самозавързващи си маратонки Nike Mag от филма се превърнаха в реалност.

Reebok създава маратонките на Уийвър специално за филма – не толкова фин пример за продуктово позициониране в Холивуд. Макар че историята се случва в далечната 2179 г., като Reebok ги рекламира като нещо, което "няма да видите през следващите 150 години", те все пак носят типичния силует от 80-те години.

Компанията представя и подобна версия до глезените, носени от андроида Бишъп във филма. Те всъщност са продавани на пазара в ограничени бройки и преди време, включително през 1987 г., когато са официално рекламирани за битка с извънземни (Aliens Fighter), както и на няколко пъти през последните години в Япония.

Reebok казва за изданието, че бройките отново ще бъде ограничени. Само 426 чифта ще бъдат направени от версията над глезените, които ще се продават за по 175 долара. От версията до глезените пък ще бъде продадени 1986 чифта, като цената им ще е 135 долара.

Повече новини четете на Investor.bg