Акциите на Twitter паднаха под нивото от IPO-то

Инвеститорите са разтревожени

21.08.2015 | 11:50
Акциите на Twitter паднаха под нивото от IPO-то

Акциите на Twitter се сринаха под цената, на която бяха продавани на IPO-то на компанията, след като инвеститорите се разтверожиха, че социалната мрежа няма да успее да стане основна платформа, както Facebook.

 

Акциите на компанията, които се повишиха до 69 долара за акция, паднаха с 6% в четвъртък, 20 август 2015 до под 26 долара - първоначалната цена, на която бяха продавани, когато Twitter за пръв път излезе на борсата през ноември 2013.

 

Още по темата

Twitter е под нарастващ натиск в последните няколко седмици, след като съоснователят и временно изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор Джак Дорси каза, че последните резултати на компанията са неприемливи и ще отнеме доста време да бъде обърната тенденцията в забавянето на ръста на потребителите.

 

В края на юли 2015 Twitter обяви най-забавеният ръст на потребителите - от 302 млн на 304 млн активни месечни потребители - след първичното публично предлагане. Дорси, който не потвърди кога ще бъде назначен постоянен главен изпълнителен директор на мястото на сменения Дик Костоло, каза на инвеститорите, че забавянето на ръста е "неприемлив и ние не сме доволни от това".

 

Коментарът от Ню Йорк на Кори Джонсън, Bloomberg West е във видеото.