Лесен трик с оцет, който ще съживи чистачките на колата

Проблеми с тях могат да се решат с малко поддръжка

24.05.2024 | 10:30 Редактор: Деси Николова
Лесен трик с оцет, който ще съживи чистачките на колата

Състоянието на чистачките винаги трябва да е безупречно. Кога е моментът да смените перата им? Известните признаци са напълно верни: обикновено когато шумят, "скачат" върху стъклото и оставят следи, линии и ивици. Или още по-лошо - гумата видимо се е отлепила от рамката. Ясно, тогава четките трябва да се сменят.

Слънцето, дъждът, особено ледът и дори температурните промени скъсяват живота на гумата. Ако тя се втвърди, веднага купете нов комплект.

Но понякога, особено ако са на една или две години и колата е паркирана на закрито, проблемът с шума и лошото почистване на предното стъкло може да се реши с малко поддръжка. Може просто да са мръсни, а не да трябва да се сменят.

За да оправите този проблем, трябва да да се оборудвате с кърпи и специфичен продукт за почистване на перата. Алтернативно, оцетът ще свърши добра работа. 

С кърпа, напоена с вода, първо трябва да почистите гумата на четката и да премахнете мръсотията. След това с оцет и следва да почистите отново с вода, за да премахнете остатъците от оцет. Винаги използвайте максимално деликатно кърпата. Завършете работата с малко количество вазелин, което да разпределите върху гуменото "острие".  

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: Pixabay