Добавките за масло могат да навредят на двигателя на колата

Моторното масло е много сложна, прецизно формулирана смес

22.05.2024 | 22:15 Редактор: Деси Николова
Добавките за масло могат да навредят на двигателя на колата

Добавки за двигателно масло са широко достъпни и рекламирани като полезни продукти, които според твърденията намаляват износването, удължават живота на маслото и двигателя и почистват вредните отлагания. Въпреки това, едно проучване, включващо серия от лабораторни тестове и анализи в реални условия, показва, че маслените добавки могат да причинят повече вреда, отколкото полза.

The Motor Oil Geek в YouTube прави въпросното проучване, като използва популярни добавки за масла на пазара, а идеята е да разбере дали тези добавки са полезни за поддържане на здравето на вашия двигател.

Speed ​​Jr. избра за този тест девет продукта - добавки за масло, които можете да намерите на рафтовете на всеки магазин за авточасти. Тези смеси са изключително популярни, но според теста е по-добре да ги оставите извън маслото на вашия двигател.

Важно е да разберете, че моторното масло вече е много сложна, прецизно формулирана смес. Добавянето на добавка към сместа, независимо колко добре е формулирана, винаги ще повлияе на свойствата на базовото масло. Резултатът, според Speed ​​Jr., е по-кратък живот на маслото и вероятно повече износване.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: Pixabay