Microsoft инвестира $1,7 млрд. в AI и облачни технологии в Индонезия

Главният изпълнителен директор на компанията се срещна с президента на архипелага Джоко Уидодо

30.04.2024 | 10:12 Редактор: Толя Стоянова
Microsoft инвестира $1,7 млрд. в AI и облачни технологии в Индонезия

Microsoft обеща 1,7 млрд. долара за AI и облачни технологии в Индонезия. Главният изпълнителен директор на компанията Сатя Надела се срещна с президента на архипелага Джоко Уидодо в президентския дворец в Джакарта, преди да изнесе основна реч за AI в индонезийската столица, предаде АФП.

"Нещото, което наистина съм развълнуван да обявя, е разширеното обявяване на инвестициите в центрове за данни - 1,7 млрд. долара за въвеждане на най-новата и най-добрата инфраструктура за AI в Индонезия", каза Надела, като добави, че скоро в Индонезия ще бъдат изградени центрове за данни.

"Ние ще поведем тази вълна по отношение на следващото поколение инфраструктура за AI, която е необходима. Нашата мисия е да дадем възможност на всеки човек и всяка организация в Индонезия да се възползва от тази следваща голяма вълна на AI", посочи той, цитиран от БГНЕС.

Надела заяви, че Microsoft ще осигури обучение по AI за 840 000 индонезийци.

Microsoft получи огромно възнаграждение от инвеститорите, след като агресивно започна да внедрява генеративен изкуствен интелект, започвайки с партньорството си за 13 млрд. долара с OpenAI, създателя на ChatGPT, през 2023 г.

Снимка: БГНЕС