Google прави нови съкращения, опитвайки да свие разходите

Малка част от засегнатите ще се преместят в центровете, в които компанията инвестира

18.04.2024 | 11:23 Редактор: Деси Николова
Google прави нови съкращения, опитвайки да свие разходите

Американската интернет компания Google съкращава неуточнен брой служители, обяви неин говорител, цитиран от Ройтерс. Това е поредният кръг на съкращения, които технологичният гигант извършва, докато се опитва да свие разходите си.

Говорителят твърди, че съкращенията не обхващат цялата компания, както и че засегнатите кадри ще могат да кандидатстват за други вътрешни позиции. Все пак той не уточнява какъв е броят на работниците, които ще бъдат повлияни от  този ход, нито при какви условия ще се случат съкращенията.

Малка част от засегнатите ще се преместят в центровете, в които компанията инвестира, включително в Индия, Чикаго, Атланта и Дъблин. Съкращенията следват редица такива в Google, както и в технологичната, и медийната индустрия през тази година, подхранвайки страховете, че могат да продължат, докато компаниите се сблъскват с икономическата несигурност.

"През втората половина на 2023 г. и през 2024 г. редица наши екипи направиха промени, за да станат по-ефективни и да работят по-добре, да премахнат натрупванията и да приведат ресурсите в съответствие с най-големите си продуктови приоритети", допълва говорителят.

Служители в няколко от екипите на Google в нейните отдели за недвижими имоти и финанси са били засегнати, твърди Business Insider.

Четете повече в investor.bg

Снимка: Pexels