Ford пуска система против кражба на гуми от колата

Реагира незабавно, като задейства алармата на колата и фаровете

16.04.2024 | 17:36 Редактор: Толя Стоянова
Ford пуска система против кражба на гуми от колата

Кражбата на автомобилни части е основен проблем в големите градове по света и автомобилните производители се стремят да противодействат по всевъзможни начини. Според Ford Authority - уебсайт, фокусиран върху новините на Ford, американската компания е подала патент за нова, високотехнологична система за предотвратяване на кражби на колела.

Патентът е подаден през октомври 2022 г., като описва система със сензори - както вътре в автомобила, така и във всяка гума. Тези сензори работят заедно като "екип по сигурността", следейки за нещо подозрително, което може да означава, че някой се опитва да открадне колелата на автомобила.

Ако системата засече евентуална кражба, тя реагира незабавно, като задейства алармата на колата и фаровете. Едновременно с това активира камерите на колата и изпраща сигнал направо до телефона на собственика или до полицията. Системата се основава на съществуваща технология за следене на налягането в гумите, която повечето нови автомобили вече имат. Използвайки тези сензори и добавяйки някои нови функции, Ford има за цел да създаде реално решение за спиране на кражбата на колела.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС