Легендарният бял Ford Bronco на О Джей Симпсън се продава за $500 000?

След като бе обвинен в убийство, бившата футболна звезда побягна с високопроходимия автомобил

13.04.2024 | 11:46 Редактор: Деси Николова
Легендарният бял Ford Bronco на О Джей Симпсън се продава за $500 000?

Бял Ford Bronco, бягащ от полицията по магистралите на Лос Анджелис: това е най-емблематичната снимка на 17 юни 1994 г., осигурена ни от вече покойния О Джей Симпсън. Бившата футболна звезда и идол на Америка почина на 11 април на 76 години от рак.

Четири дни по-рано от датата на въпросната снимка бяха намерени телата на съпругата му Никол Браун и приятеля му Роналд Лайл Голдман. Бившата звезда на американския футбол, обвинен в убийство и в ареста, побягна с високопроходимия автомобил.

Гонитбата, наречена "преследването на Бронко", беше гледано от 75 милиона зрители в Съединените щати. След това Симпсън беше арестуван, оправдан за двойното убийство но след различни събития осъден на милиони долари обезщетения за семействата на жертвите.

Но какво стана с този Ford Bronco? Колата не е собственост на самия Симпсън. Тя стоеше паркирана в дома му до приключване на разследването. Тъжно известният модел обаче принадлежеше на приятеля му Каулингс, който го бил дал на звездата. По-късно същият разкри, че му били предложени 75 000 долара за машината при условие, че тогава вървяла на пазара срещу 1800.

Бившият агент на Симпсън - Майк Гилбърт, обаче направи тъжно разкритие. Бъдещият купувач възнамерявал да използва белия Ford, за да предложи "обиколка" на туристи, включваща възстановка на преследването и посещение на гроба на Никол.

Тъй като процесът тогава все още продължаваше, мениджърът плати на Каулингс същата сума за колата, която след това беше държана в дома му до 2012 г. Пет години по-късно легендарният Ford Bronco беше обявен за продажба в епизод на Pawn Stars, шоу, излъчено по History Channel.

В един клип Гилбърт каза, че веднъж са му предложили 500 000 долара за Bronco и възнамерява да го продаде. От 2022 г. обаче белият SUV е изложен в Източния престъпен музей на Алкатраз в Тенеси, като собственикът го е дал под наем.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: БГНЕС