Нов инцидент с Boeing 737, САЩ провеждат поредно разследване

Няма пострадали хора

08.04.2024 | 10:42 Редактор: Деси Николова
Нов инцидент с Boeing 737, САЩ провеждат поредно разследване

Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) обяви, че ще проведе разследване след инцидент с Boeing 737-800 на Southwest Airlines, излетял за полет от Денвър за Хюстън. По време на излитане в Денвър сутринта на 7 април обтекателят на двигателя на самолета падна и се удари в клапата, пише Reuters.

Отбелязва се, че няма пострадали в резултат на инцидента. Southwest Airlines съобщиха, че са транспортирали пътниците с друг самолет до Хюстън с около три часа закъснение.

Авиокомпанията добави, че екипите по поддръжката проверяват самолета. Според данните на FAA, цитирани от агенцията, самолетът е влязъл в експлоатация през юни 2015 г. Boeing изпрати запитвания до Southwest за информация относно самолетите и операциите на флота на авиокомпанията.

Southwest отказа да каже кога двигателят на самолета е бил последно обслужван, информира "Фокус".

Boeing 737-800 е самолет от едно от ранните поколения на серия 737. FAA вече разследва няколко други проблема с двигателите на Boeing на Southwest airlines:

На 4 април Boeing 737 прекъсна излитането и се върна обратно към портата на летище Лубок в Тексас, след като екипажът съобщи за проблеми с двигателя.

На 25 март Boeing 737 се върна на летището в Остин в Тексас, след като екипажът съобщи за възможен проблем с двигателя.

На 22 март Boeing 737-800 се върна на летище Форт Лодърдейл, след като екипажът съобщи за проблем с двигателя.

Снимка: БГНЕС