Кемпери до 4250 кг ще могат да се карат с категория "В"?

Европейският парламент одобри неочаквано предложение

11.03.2024 | 22:43 Редактор: Вяра Димова
Кемпери до 4250 кг ще могат да се карат с категория

С книжка категория "B" можете да управлявате само автомобили с максимална маса от 3500 кг, но Европейският парламент одобри неочаквано предложение. То ще увеличи това ограничение до 4250 кг за кемпери, но също и за всички електрически коли.

Така няма да се налага да вадите категория за товарен автомобил, като условието е само едно – да имате книжка от поне 2 години. Целта е да се компенсира голямото тегло на батериите, които ограничават полезния товар.

Предложението беше първоначално само за електрически ванове и кемпери. Но Европейският парламент прие увеличаването на теглото до 4250 килограма за абсолютно всички видове кемпери, било то дизелови или бензинови. В поправката бяха включени линейки, но също така и абсолютно всички електрически коли.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
"Но Европейският парламент прие увеличаването на теглото до 4250 килограма за абсолютно всички видове кемпери, било то дизелови или бензинови. В поправката бяха включени линейки, но също така и абсолютно всички електрически коли." Ще искат да живееме в камперите, че да не ъбаряме цените на празни офиси и апартаменти с въглеродния си отпечатък ... Сигнализирай за неуместен коментар