Обучават безплатно 600 жени на дигитални умения

Послание към курсистите отправи вицепрезидентът Илияна Йотова

08.03.2024 | 18:33 Редактор: Деси Николова

В деня на жената безплатна кампания помага на жени да усвоят основни цифрови умения. Кампанията "Жените в технологиите" се осъществява в сътрудничество на Висшето училище за телекомуникации и Министерството на труда, а днес посланик на инициативата беше вицепрезидентът Илияна Йотова.

600 жени ще бъдат обучени в първоначална дигитална компетентност, а интересът към инициативата е голям, споделя ректорът на Висшето училище по телекомуникации проф. Миглена Темелкова 

"Дами в широк спектър професии, в широк възрастов диапазон, от 18 до пенсионна възраст и дами, които търсят надграждане на своята дигитална компетентност с цел по-добра реализация", сподели проф. Темелкова.

Жените ще получат знания в основните дигитални понятия, както и сертификат за преминатото обучение 

"Какви са офис пакетите, какво е интернет, какво е браузър, след това се преминава към социалните мрежи, как можем да сърфираме безопасно в тях, какво можем да търсим като ефект от тях. Преминава се през работа с имейл", разясни ректорът на Висшето училище по телекомуникации. 

Послание към курсистите отправи вицепрезидентът Илияна Йотова. 

"Това е изключителна важна инициатива, не защото една голяма част от тези жени нямат работа, а защото в погледа им се чете желанието и амбицията да бъдат по-добри, да намерят ново поприще, нова енергия, да потърсят себе си в един нов свят", подчерта Йотова.

"Жените в технологиите" е общност от жени, които си помагат и вдъхновяват взаимно, казват още основателите на кампанията.

Вижте повече в репортажа на Йоана Георгиева.