Discord с предложение за геймърите: Играеш игри - печелиш награди

Компанията разширява своя дигитален магазин

07.03.2024 | 20:04 Редактор: Деси Николова
Discord с предложение за геймърите: Играеш игри - печелиш награди

Discord, чат приложението, предпочитано от геймъри, пуска продукт, който предлага награди за играене на игри онлайн. Ходът е част от усилията за генериране на печалба от компанията през тази година, пише Bloomberg.

Quests, както е наречен продуктът, позволява на потребителите на Discord да опитват нови игри с приятели и да печелят неща, разкри главният изпълнителен директор Джейсън Ситрън в интервю. Компаниите за видеоигри, включително някои големи имена, ще плащат на Discord да предлага награди, свързани с техните игри.

"Нашата амбиция е, че всяка игра ще предлага такива неща в Discord", коментира Ситрън.

Първоначално появило се като приложение за гласов и текстов чат, в който геймърите обсъждат стратегиите си, Discord стана изключително популярен по време на пандемията. Сега има над 200 млн. месечно активни потребители, казва Ситрън. Приходите са нараснали четворно от 2020 г. насам до над 600 млн. долара на годишна база, твърдят източници, запознати с въпроса.

Discord печели пари предимно от продажбата на месечни абонаменти между 3 и 10 долара за нейната услуга Nitro, която позволява на потребителите да споделят по-големи файлове, да стриймват видео с висока резолюция и да поставят персонализирани емоджита в чатовете.

Компанията разширява своя дигитален магазин, където потребителите могат да персонализират своите Discord профили с платени банери или ефекти.

Предишните нови предложения имаха по-малък успех. Discord затвори своя магазин за игри през 2019 г. Продукт, който позволява на хората, създаващи сървъри, или чат стаи, да продават собствени абонаменти за тях, не се прие добре.

Четете повече в investor.bg

Снимка: Pexels