Успоредно паркиране: AI срещу жив шофьор (+ВИДЕО)

Всъдеходите са от модела Yangwang U8

30.01.2024 | 21:23 Редактор: Толя Стоянова

Паркирането, особено в тесни пространства, е проблем за много шофьори. Затова и производителите на автомобили добавят все повече технологии, включително и такива за самостоятелно паркиране. А техните предимства си личат особено при превозни средства с големи габарити. Това се вижда и от видео, публикувано в YouTube. В него е показано как два огромни SUV осъществяват успоредно паркиране.

Единият от тях го прави с "жив шофьор", а другият - без човешка намеса, благодарение на технология с изкуствен интелект, която намира все по-голяма приложение в автомобилите.

Всъдеходите във видеото са от модела Yangwang U8. Това е флагманът на новата марка луксозни електрически превозни средства, произведени от китайският концерн BYD. Yangwang U8 е с дължина 5319 мм, широчина 2050 мм, височина 1930 мм и междуосие от 3050 мм, като квадратните му пропорции навяват спомени за британския Land Rover Defender. Китайският SUV разчита на електрическо задвижване с 4 мотора, всеки от които произвежда 325 к.с. и 320 Нм въртящ момент. Съвкупната мощност е 1197 к.с., а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3 секунди.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Каква е тая манипулация? Сигнализирай за неуместен коментар