Как ще ни бъде от полза мобилното приложение на МВнР "Пътувай информирано"?

Габриел: Правим така, че България да се позиционира и в сферата на иновациите

05.12.2023 | 20:00 Редактор: Тодор Петров
Как ще ни бъде от полза мобилното приложение на МВнР

Новото мобилно приложение на Министерството на външните работи "Пътувай информирано" бе представено днес пред министри, дипломати и медии на събитие в София Тех Парк.  

"Ние показваме, че с данни, ресурс и дух на екип правим така, че България да се позиционира и в сферата на иновациите, и аз искам да поздравя специално Министерството на външните работи, че България днес на картата на Европа е единствената страна, която има мобилно приложение за информирано пътуване с чатбот", заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. 

Тя подчерта, че приложението ще бъде в помощ на всеки български гражданин, като от значителна важност ще бъдат обратната връзка и контактът с екипите за реагиране при кризисни ситуации.

Мобилното приложение предоставя възможност и за бърз достъп до служителите на Ситуационния център в МВнР и до задграничните представителства на България.

"Пътувай информирано" е съвместимо със системите на Android и IOS и поднася достъпна и безплатна информация за всички потребители. SOS-бутонът позволява всеки български гражданин, изпаднал в бедствена ситуация в чужбина, да бъде бързо локализиран и да му бъде оказано съдействие своевременно.