Нови хитови попълнения от филми и анимации за зрителите на А1 Видеотека през октомври

04.10.2023 | 12:40 Редактор: Вяра Димова
Нови хитови попълнения от филми и анимации за зрителите на А1 Видеотека през октомври

Сред хитовите предложения в селекцията на А1 Видеотека през октомври са българският филм "ЧАЛГА", приключенската анимация "Руби Гилман: Тийн Кракен" и смразяващият хорър "Хелоуин: Краят".

"ЧАЛГА" е първият български филм, изцяло заснет със смартфон, който ни пренася от не толкова блестящата страна на този музикален бранш. Режисьор е актьорът Мариан Вълев, а в главните роли са Елеонора Иванова (Барбара) и Цветелина Стоянова (Роза/Кристина). Историята разказва за младо момиче, което работи в супермаркет, но мечтае да стане като своя идол - поп-фолк певицата Аврора (изиграна от Лора Караджова). Момичето силно жадува да стане известно и е готово на всичко, за да го постигне. По пътя среща редица ужасяващи съдби и открива истински приятел в лицето непокорната Роза, която страда от психично заболяване. Филмът е олицетворение на обърканото време, в което живеем, демонстрация на изкривените мечти и идеали. От този месец българският драматичен филм е достъпен за абонатите на А1 Xplore TV в А1 Видеотека.

Друго предложение в селекцията на А1 Видеотека през октомври е тазгодишната продукция на DreamWorks Аnimation „Руби Гилман: Тийн Kракен“, което пренася зрителите в приказно приключение в морските дълбини. Там те ще се срещнат с тийнейджърката Руби, която неочаквано разбира, че е част от легендарен кракенски род, а нейната баба е кралицата-воин на Седемте морета. За да помогне на своето семейство, Руби трябва да повярва в себе си и да овладее силите си. Това е единственият начин да се пребори със злите русалки, които жадуват за власт и величие. Екшън анимацията с озвучаване на български език е чудесен начин семейството да прекара време заедно у дома този месец.

Ужасяващият филм „Хелоуин: Краят“ е последната част от хитовата поредица, в която Майкъл Майърс се завръща жаден за още жертви и отмъщение. Четири години след последната среща с лицето на злото Лори Строуд се е отдала на своите мемоари и живее спокоен живот с внучката си. Но когато започва поредната серия от убийствени случки, тя осъзнава, че трябва веднъж завинаги да се изправи срещу своя ужас и да го пребори. Хорърът идва в А1 Видеотека точно навреме за месеца на тиквите и вещиците и ще бъде достъпен за наемане от всеки потребител до 31 октомври. Любителите на хорър жанра ще могат да се насладят на смразяваща вечер пред телевизора с приятелите или семейството.

Във Видеотеката на Xplore TV зрителите могат да избират от богата селекция от филми и сериали. Телекомът предоставя на своите абонати чуждестранни и български продукции всеки месец, а избраните заглавия могат да се наемат за 48 часа и да се гледат неограничен брой пъти.