Спадът в продажбите ще свали ли короната на Tesla при електромобилите?

Китайска компания бързо се изкачва нагоре

03.10.2023 | 23:01 Редактор: Толя Стоянова
Спадът в продажбите ще свали ли короната на Tesla при електромобилите?

Китайската компания BYD Co. е напът да изпревари американската Tesla Inc. като най-големия производител на електрически превозни средства в света по пазарен дял, тъй като глобалните продажби на китайския автомобилен концерн продължават да растат с впечатляващ темп.

Най-продаваната автомобилна марка в Китай беше на крачка от изместването на Tesla през последното тримесечие, след като прекъсването на работата в китайската фабрика на американската компания доведе до първия ѝ тримесечен спад на доставките от над година.

В същото време BYD успя да продаде 431 603 напълно електрически превозни средства, което е с 23% повече спрямо резултата за второто тримесечие. През третото тримесечие Tesla е доставила 435 059 коли в световен мащаб - като разликата от 3456 превозни средства (в полза на Tesla) между двете компании е най-малката досега, пише Bloomberg

"BYD ще продаде повече изцяло електрически пътнически превозни средства от Tesla през четвъртото тримесечие", изтъкна Тейлър Оган, главен изпълнителен директор на базирания в Шенжен хедж фонд Snow Bull Capital, който притежава акции и в двата автомобилни производителя.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС