Какво накара Google да обособи в Индия производството си на лаптопи

Компанията ще си партнира с HP Inc.

02.10.2023 | 11:07 Редактор: Толя Стоянова
Какво накара Google да обособи в Индия производството си на лаптопи

Google, водещо звено на американската технологична компания Alphabet Inc., ще обособи производство на своите лаптопи Chromebook в Индия, превръщайки се в поредния представител на международния технологичен сектор, който разширява своята производствена дейност на ключовия пазар.

Компанията ще си партнира с HP Inc. за производството на Chromebook в Индия, сподели главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай.

Този ход ще помогне на Google да засили предлагането в Индия и да се конкурира по-ефективно в сферата на компютрите с Windows с имена като Dell Technologies Inc. и Asustek Computer Inc. Това е и още една победа за плана на министър-председателя на южноазиатската страна Нарендра Моди за привличане на чуждестранни технологични инвестиции в Индия чрез програма на стойност 2 млрд. долара.

Най-многолюдната държава в света разширява своя сектор за производство на електроника, докато компаниите диверсифицират производството спрямо Китай на фона на нарастващото напрежение между Пекин и Вашингтон.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС