Съдят Jaguar заради дефект в батерията

Делата идват след серия инциденти, при които превозни средства са се подпалили

14.08.2023 | 20:06 Редактор: Михаела Кирилова
Съдят Jaguar заради дефект в батерията

Jaguar I-Pace е динамичен и спортен електрически SUV, който беше сред първите на пазара. Той използва батерии LG Energy Solution от същия производител, който произвежда батерии за Chevrolet Bolt и Bolt EUV, както и за Hyundai Kona Electric. И именно тези акумулатори се превръщат в сериозен проблем за британския производител, съобщава Carscoops.

През последните години имаше няколко изолирани инцидента, при които тези превозни средства се запалиха, повдигайки въпроси относно безопасността на батериите си. 

Към цялата тази история сега се добавя и ново съдебно дело. Жена от Калифорния съобщава, че нейният I-Pace, който е със сменена през 2021 г. батерия, е блокирал по време на движение през април тази година. Електрическият SUV е спрял насред улицата, като е блокирал изхода на паркинг. Разочарована от действията на Jaguar, жената е завела дело срещу представителството на марката в Северна Америка.

В иска се твърди, че британският автомобилен производител е знаел за проблемите с батерията много преди изтеглянето. Освен това много собственици съобщават за други проблеми с този основен агрегат на електрическия кросоувър.

Повече по темата четете в automedia.investor.bg

Снимка: Pexels