Google връща служителите в офиса, въвежда ограничения за работата от вкъщи

Много от новите продукти на компанията са създадени при завръщането на персонала в офиса

09.06.2023 | 09:47 Редактор: Юлиан Христов
Google връща служителите в офиса, въвежда ограничения за работата от вкъщи

Подразделението на Alphabet Google става все по-стриктно по отношение на присъствието на служителите си в офиса. Google възнамерява да взема предвид присъствието в офиса при оценяването на представянето им и да изпраща напомняния на служителите, които често отсъстват.

Нови искания за работа на пълен работен ден от вкъщи вече ще се разглеждат само при изключителни обстоятелства, пише главният директор "Човешки ресурси" Фиона Чикони в имейл, с който се обявяват промените в цялата компания.

Повечето служители вече спазваха политиката на Google за хибриден модел - около три дни работа в офиса седмично, продължава имейлът, който е бил прегледан и от The Wall Street Journal.

"Чували сме от служители на Googlе, че тези, които прекарват поне три дни седмично в офиса, се чувстват по-свързани с други служители на Googlе и че този ефект се засилва, когато съекипници работят на едно и също място", казва Чикони.

"Разбира се, не всеки вярва във "вълшебните разговори в коридора", но няма съмнение, че сътрудничеството в едно и също пространство има положителен ефект“.

Много от новите продукти на Google, обявени на годишната конференция I/O миналия месец, са родени от работата именно на място в офиса, пояснява Чикони.

Повече по темата четете в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com