Съоснователите на Google спечелиха 18 млрд. долара от бума на изкуствения интелект

Сумата е натрупана само за седмица

13.05.2023 | 17:05 Редактор: Михаела Димитрова
Съоснователите на Google спечелиха 18 млрд. долара от бума на изкуствения интелект

Съоснователите на Google берат плодовете от еуфорията около изкуствения интелект, като добавиха повече от 18 млрд. долара към общото си състояние, след като компанията представи обновената си търсачка, пише Bloomberg.

Нетното богатство на Лари Пейдж се е увеличило с 9,4 млрд. долара тази седмица до 106,9 млрд. долара, докато това на Сергей Брин е нараснало с 8,9 млрд. до 102,1 млрд. долара, сочат данни от Bloomberg Billionaires Index. Това е най-голямото повишение на състоянието им в рамките на седмица от февруари 2021 г. насам.

Google ще започне да експериментира с по-разговорна търсачка и ще направи своя базиран на изкуствен интелект чатбот достъпен за по-голям брой потребители, обяви базираната в Маунтин Вю, Калифорния, компания на годишната си конференция за разработчици, която се проведе тази седмица. Това помага на компанията да затвърди господстващото си положение в една все по-конкурентна област. Акциите на Alphabet повишиха стойността си с 1% в Ню Йорк в петък, след като в двата дни до четвъртък записаха 8,6% ръст.

Пейдж и Брин, които помагат в усилията за интегриране на изкуствения интелект и са по-ангажирани с бизнеса, отколкото бяха през последните години, са сред най-печелишвите за 2023 г., след като всеки от тях добави по над над 22 млрд. долара към богатството си за периода. Те се нареждат съответно на осмо и девето място в списъка с най-заможните хора в света.

Повече прочетете на Investor.bg

Снимка: БГНЕС