Google атакува пазара със сгъваем смартфон за $1799

Pixel Fold е със сериозни характеристики

11.05.2023 | 11:20 Редактор: Тодор Петров
Google атакува пазара със сгъваем смартфон за $1799

Google на Alphabet представи сгъваем смартфон за 1799 долара, нов телефон Pixel и таблет за дома, като това е поредният ѝ опит да стимулира продажбите на хардуер в сфера, наситена с продукти на Apple и Samsung Electronics.

Pixel Fold е първият продукт на Google в разрастващата се категория на сгъваемите устройства и се предлага със 7,6-инчов основен дисплей и 5,8-инчов външен панел. Google изтъква, че това е най-тънкият сгъваем продукт на пазарите, на които ще се продава, сред които са САЩ, Великобритания, Германия и Япония, предава Bloomberg. 

Компанията пусна и първия си таблет с марката Pixel и Pixel 7a за 499 долара, като предостави функциите на флагманския си телефон от 2022 г. на по-достъпна цена. Трите устройства използват собствен чип, известен под името Tensor G2. 

Навлизането в по-скъпата категория на сгъваемите устройства бележи промяна в стратегията на Google, която досега се фокусираше върху подбиването на цената на конкурентните устройства. Pixel Fold е най-скъпият телефон на Google до момента, като цената му съвпада с тази на най-новия Galaxy Z Fold 4 на Samsung и включва спецификации от висок клас като 512 гигабайта вградена памет. 

Сгъваемите телефони обикновено имат външен дисплей за бързи задачи и могат да се сгъват до вътрешен екран с размерите на таблет. Сгъваемият Pixel на Google е по-широк от последния модел на Samsung, чиито потребители се оплакаха, че тясната му част го прави по-труден за използване. Pixel Fold включва и функции като отключване с лицево разпознаване, скенер за пръстови отпечатъци и обещаната 24-часова издръжливост на батерията.

Четете повече в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com