Skype пусна ново приложение за мобилни телефони, предназначено само за видео съобщения

15.10.2014 | 13:13 Редактор: Ирина Георгиева
Skype пусна ново приложение за мобилни телефони, предназначено само за видео съобщения

Skype пусна ново приложение за мобилни телефони, което дава възможност за изпращане на видео съобщения. То носи името Skype Kick. Потребителите ще могат да изпращат клипове с дължина до 42 секунди. 

Новата услуга има за цел да помогне на Microsoft, собственикът на Skype, да навакса изоставането си спрямо конкурентите, по отношение на бързата размяна на мобилни съобщения. Тя е на разположение на потребителите на платформата на Google – Android, както и на тези на iOS и Windows Phone.

Skype Kick притежава някои от функциите на с приложението на Twitter  - Vine, което обаче позволява запис на едва 6-секундно видео. Има и прилика с приложението Snapchat – всяко изпратено видео с Kick ще се изтрива автоматично от паметта на устройствата след 2 седмици.

В случай, че приятелят ви няма инсталиран Skype Kick, след изпратено от вас съобщение, той ще получи sms с инструкции за инсталация.  

Skype Kick прави видео разговорите много по-спонтанни, тъй като няма нужда да чакат до следващото обаждане от любимите хора“, посочва блогът на Microsoft.