"Никога няма да влезете в търсачка": Бил Гейтс за революцията на изкуствения интелект

Никога повече няма да отидете в Amazon, посочи милиардерът

23.05.2023 | 10:58 Редактор: Тодор Петров

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс вярва, че бъдещата топ компания за изкуствен интелект вероятно ще е създала личен дигитален агент, който може да изпълнява определени задачи за хората, пише CNBC.

Технологията ще бъде толкова дълбока, че може радикално да промени потребителското поведение. 

"Който и да спечели личния агент, това е голямото нещо, защото никога повече няма да влезете в търсачка, никога няма да се насочите към сайт за продуктивност, никога повече няма да отидете в Amazon", смята той.

Този все още неразработен асистент с изкуствен интелект ще може да разбира нуждите и навиците на човека и ще му помага да чете нещата, които вие нямате време да четете, посочи Гейтс по време на събитие на Goldman Sachs и SV Angel в Сан Франциско, посветено на изкуствения интелект.

Гейтс твърди, че има 50 на 50 шанс този бъдещ победител в изкуствения интелект да бъде или стартъп, или технологичен гигант.

Ще отнеме известно време, докато този мощен бъдещ дигитален агент стане готов за масово ползване, коментира Бил Гейтс, цитиран от investor.bg. Дотогава компаниите ще продължат да интегрират т.нар. генеративния изкуствен интелект, подобен на ChatGPT на OpenAI, в собствените си продукти.

Гейтс също така коментира и здравните си усилия, свързани с работата на Bill & Melinda Gates Foundation, посочвайки, че изкуственият интелект ще ускори иновациите в тази област и ще доведе до по-напреднала разработка на лекарства.

Снимка: БГНЕС