Мъск отново "пое юздите" в Tesla, ще одобрява новите служители

Наскоро избра нов изпълнителен директор на Twitter

16.05.2023 | 10:45 Редактор: Петя Кръстева
Мъск отново

Само няколко дни, след като назначи нов главен изпълнителен директор на Twitter, Илън Мъск се върна в американския производител на електрически автомобили Tesla, като отново се прояви като "микромениджър". 

В имейл до служителите в понеделник Мъск е написал, че Tesla не може да наема нови служители, освен ако той лично не се съгласи. Това се отнася и за подизпълнителите на отделен договор, пояснява милиардерът и изисква от мениджърите да му изпращат седмичен списък с искания за наемане на служители, а в същото време ги предупреди да "помислят добре" преди да подадат такива искания, предава CNBC. 

Според служител, който е поискал да остане неназован, служителите на Tesla са разчели имейла или като меко замразяване на наеманията, или като сигнал, че Мъск подновява фокуса си върху автомобилната компания, след като вече назначи главен изпълнителен директор на Twitter.

Мъск обикновено участва в одобряването на нови служители и бюджети в Tesla, откакто пое поста главен изпълнителен директор през 2008 г.  

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС