Мъск: Twitter ще изчисти неактивните от години акаунти

Това може да доведе до спад в броя на последователите, съобщи Илън Мъск 

09.05.2023 | 10:55 Редактор: Юлиан Христов
Мъск: Twitter ще изчисти неактивните от години акаунти

Американската платформа за микроблогинг Twitter Inc. ще изчисти акаунти, които не са били активни в продължение на няколко години, и това може да доведе до спад в броя на последователите, съобщи главният изпълнителен директор Илън Мъск в Twitter в понеделник.  

Откакто пое Twitter през октомври, Мъск направи промени в социалната мрежа, за да генерира така необходимите приходи и да изпълни обещанието си да я превърне в убежище за свободното слово, като същевременно се бори със спама и ботовете, които влошават потребителското изживяване.  

Процесът е много труден, а през миналия месец Twitter възстанови синята отметка за автентичност на профилите на някои високопоставени лица, дори на такива, които са мъртви от години. 

Въпреки че от години Twitter обещава да върне повече потребителски имена в ротационен режим, все още не е положил мащабни усилия за това, въпреки че има политика за неактивни акаунти, която предполага, че потребителите на Twitter трябва да влизат в системата поне веднъж на 30 дни, за да не бъдат премахнати акаунтите им за постоянно. 

Повече по темата четете в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com