Автомобилната индустрия се променя с пълна сила - ето кои са най-важните иновации

Въздушните възглавници и навигацията са предпочитани от шофьорите

27.04.2023 | 21:55 Редактор: Михаела Димитрова
Автомобилната индустрия се променя с пълна сила - ето кои са най-важните иновации

Технологичната революция в автомобилната индустрия се движи с пълна сила и непрекъснато се измислят все нови и нови неща, но кои иновации в автомобилите са най-ценни за шофьорите? Отговор на този въпрос дава ново проучване във Великобритания, реализирано от Motorpoint, за което съобщава Аutoevolution.

Според британските шофьори относно системите номер едно е безжичната "лична мрежа" Bluetooth, от която те дори не биха си помислили да се откажат. LED фаровете са на второ място, следвани от безключов достъп и интеграция на смартфон.

Що се отнася до технологиите, шофьорите намират за номер едно сред разработките въздушните възглавници. Приложенията за сателитна и GPS навигация са на второ място, следвани от камери, сервоуправление и сензори за паркиране.

Интегриране на смартфон, като Apple CarPlay и Android Auto, също е в топ 20 на автомобилните иновации, заедно с автономни автомобили, мониторинг на налягането в гумите, хибридни двигатели и автоматично размразяващи се предни стъкла.

Автомобилите непрекъснато стават по-умни и се очаква автомобилната индустрия да бъде част от друга голяма трансформация, след като самите технологични компании се разширят на този фронт.

Повече по темата прочетете в automedia.investor.bg