Какви са проблемите при безпилотните превозни средства?

Тези автомобили могат да се използват и за терористични атаки

23.04.2023 | 15:10 Редактор: Михаела Димитрова
Какви са проблемите при безпилотните превозни средства?

Министерството на транспорта на Великобритания искаше да пусне безпилотни превозни средства по пътищата на страната до 2021 г., след което крайният срок беше отложен до 2023 г., а след това отново до 2025 г.

Основният проблем, в случая, е свързан със законовата рамка, смятат британските застрахователи. В официално изявление на Националното автомобилно застрахователно бюро (MIB) се посочва, че използването на самоуправляващи се автомобили крие много рискове, тъй като системата за автономно шофиране няма достатъчна защита срещу хакване.

Пропуските в софтуера могат да бъдат използвани за престъпления. Например, напълно възможно е организирането на терористична атака с помощта на безпилотни превозни средства , както стана на Уестминстърския мост преди шест години. Освен това, измамници могат да създадат схеми със застрахователни плащания за злополуки, като инсценират инциденти.

Повече прочетете на automedia.investor.bg

Снимка: Pixabay

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
мнение
преди 1 година
Единствено, ако органите за сигурност , могат и ще следят и да командват дистанционно всички превозни средства, едва тогава ще бъдат разрешени Сигнализирай за неуместен коментар