53 000 потребители останаха без Instagram за часове, повредата вече е отстранена

Съобщенията за проблеми са намалели до по-малко от 100 в Обединеното кралство, Индия, Япония и Австралия

09.03.2023 | 11:03 Редактор: Петя Кръстева
53 000 потребители останаха без Instagram за часове, повредата вече е отстранена

Instagram на Meta Platforms отново е достъпна за повечето потребители след глобален срив, съобщиха от платформата за споделяне на снимки, като добавиха, че няколкочасовият технически проблем е бил отстранен.

"По-рано тази вечер технически проблем доведе до проблеми с достъпа на хората до Instagram. Разрешихме го за всички възможно най-бързо", заявиха от Instagram в съобщение в Twitter.

Компанията Downdetector, която проследява прекъсванията, съобщи за повече от 53 хил. случая на потребители, които не са могли да получат достъп до Instagram в пика на прекъсването. 

Докато платформата се възстановяваше онлайн, компанията съобщи, че съобщенията за прекъсвания са спаднали до под 1000 в САЩ. Съобщенията за проблеми са намалели до по-малко от 100 в Обединеното кралство, Индия, Япония и Австралия, показва сайтът за проследяване на прекъсванията, пише investor.bg

Последното прекъсване на услугата, документирано в канала на Instagram в Twitter, датира от октомври, когато компанията съобщи в Twitter за отстранен бъг, който е блокирал акаунтите на потребителите или е променил броя на последователите, предава Bloomberg. 

Снимка: Instagram