Цената на биткойна достигна най-високото си равнище от август насам

Ръст от близо 9% за последното денонощие

21.01.2023 | 16:15 Редактор: Тодор Петров
Цената на биткойна достигна най-високото си равнище от август насам

Биткойнът продължава силното начало на годината с нов успех – цената му достигна до най-високото си равнище от август насам в навечерието на празниците за Китайската нова година.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация достигна цена от 22 803 долара минути след 13 ч. българско време, което е ръст от 8,8% за последното денонощие. Това е най-високото равнище на стойността от поне 18 август.

Биткойнът се радва на рали от началото на годината – той и етерът поскъпват с над 35% - на фона на обещаваща макрокартина. Очакванията за краткосрочната инфлация в САЩ се понижават в началото на януари до най-ниското си ниво от почти две години, осигурявайки по-голям от очакваното стимул за потребителските настроения.

"Купуването на биткойн в края на първия ден от Китайската нова година и продаването му десет търговски дни по-късно ще донесе възвръщаемост от 9% средно, като всички последни осем години (2015-2022 г.) показват положителна възвръщаемост", коментира Маркус Тийлен, ръководител на звеното за проучвания на Matrixport.

Четете повече в investor.bg