Акционер на Tesla иска Мъск да бъде заменен като главен изпълнителен директор

Според Лео Когуан с действията си Мъск показва, че се е отказал от Tesla

18.12.2022 | 22:29 Редактор: Вяра Димова
Акционер на Tesla иска Мъск да бъде заменен като главен изпълнителен директор

По-рано тази седмица Илън Мъск продаде акции на Tesla за 22 милиона долара, спечелвайки 3,58 млрд. долара. Така той наруши дадено по-рано обещание, че няма да продава повече и това изглежда разстрои един от основните акционери на компанията.

Всъщност става въпрос за третия по големина индивидуален акционер на Tesla - Лео Когуан, чиито 22,7 милиона акции възлизат на почти 3,6 милиарда долара. Според него, с действията си Илън Мъск показва, че всъщност се е отказал от Tesla и трябва да бъде заменен като главен изпълнителен директор на компанията.

Досега Когуан имаше много положително мнение за Мъск, като публично го подкрепяше дори за някои негови спорни действия. Сега обаче явно нещата са се променили, като причината е решението на най-богатия човек в света да продава акциите си, за да финансира покупката на Twitter.

Именно в социалната мрежа Когуан изрази възмущението си от случващото се. Той написа, че е вложил 500 млн. долара, за да подкрепи акциите на Tesla, докато в същото време само през последните дни Илън е продал свои акции за 35 млрд. долара.

Четете повече на automedia.bg.

Снимка: Bloomberg.com